Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Bazar - autohifi > P: napájecí kabely 50qmm

o Navštíveno 1892x o
o 28.09.2010, 17:12 | pivasek
Mám tady dvě klubíčka 50qmm černých kabelů, jedno má 8 metrů. druhý 4,5 resp. 4 metry. Na kabelu je napsáno SCHWABEN KABEL,...
Tyhle kusy ještě nebyli použitý, takže 100% stav.
Jediná nevýhoda, že mají silnější žíly, než klasický autohifi napájecí kabely => nejsou tak snadno ohebné. Nevhodné tedy na krátké propoje, např. rozvodný blok - zesilovač. Já je mám v autě přes 2 roky na 4m propoj mezi baterií v motoru a kufrem a tam je to v pohodě.
Cena dohodou, odpovídající této negativní vlastnosti. Pokud se neprodají, odizoluju je a půjdou do mědi.

foto k příspěvku  od pivasek

o 28.09.2010, 17:12 | pivasek

o 28.09.2010, 17:13 | pivasek

o 28.09.2010, 18:15 | Transportérák
Taky z toho jdou udělat super startovací kabely...Taky jsem je z takových dělal a natočí to snad všechno :-))
o 28.09.2010, 18:23 | pivasek
taky možnost, tím by šel nastartovat i kamion :D Na osobák stačí bohatě 16qmm :)
o 29.09.2010, 01:44 | Davados
Cena za ty 4metry?Vzal bych je kdyžtak na startovací kabely.Akorát mladá do Žďáru pojede za 14dní,že by je vyzvedla
o 29.09.2010, 19:07 | pivasek
představoval jsem si tak 150Kč za metr.. Pokud si to tady někdo vyzvedne a nebudu to muset posílat, za 500 jsou ty 4 metry tvoje.
o 29.09.2010, 21:55 | pivasek
takže ten 4m kus je předběžně prodanej :)
o 02.10.2010, 13:25 | pivasek
8 metrů stále k dispozici
o 24.10.2010, 15:01 | pivasek
up..
o 26.10.2010, 20:49 | pivasek | Upraveno: 2010-10-26 21:07:55
UP
o 31.10.2010, 10:41 | pivasek
up.. 8m za 900,-
pokud se najdou dva, co by si to vzali na půl třeba taky na startovací kabely, není problém..
o 31.10.2010, 14:21 | Nismo.Power
jen bych upřesnil jedinou nevýhodu.....
neni to vůbec o nějaký ohebnosti kabelu ale o fyzikálních vlastnostech a základní škole kde nám bylo cpáno do hlavy že proud chodí po povrchu žíly ....
timhle kabelem bezproblému nastartuješ auto i nákladák, ono ostatně oboje věci maj stejný baterky a podobně silný startéry který vezmou pár ampér.....

sílnější aparatura v autě ale potřebuje mnohem víc proudu
proto autohifi habely maj co nejvíc vláken aby se proud mohl vklidu přenášet po jejich povrchu tudíž i ten kabel byl schopen přenést co nejvíce proudu ta ohebnost už je jen takovej bonus....
timhle kabelem si doma klidně natáhneš rozvody po baráku na to je taky dělanej, jedeš na 220V a neteče tam tolik ampér zatimco v autě jedeš na 14V a teče tam sakra víc ampér tudíž k tomu je tenhle kabel zcela nevhodnej protože to nedokáže snášet tak jako autohifi kabel kterej jich má tolik že se průtokem proudu nebude zahřívat zatimco tenhle se zahřeje sakra rychle díky pár vláknum po jejichž povrchu nedokáže protýct takovej proud....
použil bych to maximálně na startovací kabely nic víc a i zkušenej clověk pozná že po nastartování budou ohřátý zatimco 35qmm autohifi kabel z kterýho jsme je vyrobily na dílnu můžou startovat klidně 5minut nebo do roztečení startéru a nejsou ani trochu zahřátý :)
cena se mi nezdá úměrná produktu kterej lze běžně koupit v bauhausu apod...
o 31.10.2010, 22:26 | pivasek
ha, další rejpal :)) pročti si tohle [ Link ]
Tenhle děj se vyskytuje pouze u STŘÍDAVÉHO proudu a to ještě ve výraznější míře od určitých kmitočtů. Mám tenhle kabel natáhlej od motoru do kufru kombíka, krmil jsem tím HELIX SPXL 1000 a nikdy se znatelně kabel neohřál. Jinak docela bych chtěl vidět člověka, kterej by si doma tahal 240V rozvody padesátkou kabelem :D I na středně velkých fabrikách jsme tahali na 400V rozvody maximálně 4x10mm2, jen jednou jedinkrát na strojírenský fabrice jsme táhli 4x35mm2 a to byla taková hadice, že musel bejt na 1m dýlky jeden člověk :))
V kterým Bauhausu prodávají 50mm2 kabel a za kolik? Na ten se pojedu podívat...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3329 sekund.